Välkommen till PositiveMind som drivs av mig Tina Gunnarsson.

Som utbildad Mental tränare steg II och Mindfulnessinstruktör steg II så erbjuder jag utbildningar och föreläsningar inom mental träning,stresshantering, mindfulness och målbildsträning. Jag skräddarsyr givetvis efter Era och arbetsplatsens behov och önskemål.

Du kan även boka individuell coachning där ditt behov styr vilka redskap vi då använder.

Drygt 30 års erfarenhet av att arbeta med människor, främst inom skolans värld, har fått mig att inse vikten av bra redskap för att hantera stress i vardagen. Se till att ta han om din hälsa innan det är för sent.

Här är några exempel på utbildningar:

 

 

"Här & Nu"

Detta är titieln på sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness.

I denna kurs träffas deltagarna 8 gånger. Vi går igenom basfakta, diskuterar och tränar meditationer tillsammans. Mellan träffarna tränar deltagarna själva till CD eller via inloggning på nätet.

Träningen hjälper dig att:

 • hantera stress
 • sova bättre
 • hantera smärta
 • bli lugn även vid påfrestningar
 • bli mer närvarande i nuet
 • få mer energi

 

 

"Prova på mindfulness"

Deltagare träffas vid 4 eller 5 tillfällen för att tillsammans träna på meditationer och gå igenom viss basfakta. Mellan träffarna tränar deltagarna själva hemma via inloggning på dator/läsplatta eller mobil.

 

 

Stresshantering genom Mental träning

Behöver Ni redskap för att komma ner i grundspänning, hitta rätt fokus, öka Er motivation eller bara skratta mer tillsammans i arbetslaget?

Detta är en kurs där jag blandar mental träning med målbildsträning, attitydträning och mindfulnessövningar.

Efter avslutad kurs är målet att deltagarna ska:

 • lärt känna sin egen stress samt hittat verktyg för att hantera den, komma ner i grundspänning
 • skrivit mål utifrån sina egna livsområden och genom detta ökat sin motivation
 • lärt känna både sina egna och arbetslagets styrkor samt förbättrat sin självbild
 • haft roligt tillsammans i arbetslaget
 • må bättre!!!

 

Deltagarna träffas ca 1,5 tim, 6-8 gånger med två veckor mellan varje träff. De olika gångerna har en speciell rubrik, som till exempel: Mental träning, Humor och glädje, Stresshantering, Mål och motivation och Vad är sanning?

Teori,diskussioner och praktiska övningar blandas. Vi jobbar både enskilt och i grupp.

 

 

Mindfulness på arbetsplatsen.

Nu kan du träna Mindfulness framför datorn eller med hjälp av mobilen på din arbetsplats.

Först görs en förstudie för att i möjligaste mån kunna anpassa övningar efter just era behov. En inspirationsföreläsning är sedan uppstarten på ett 12-16 veckors långt träningsprogram. Övningarna är runt10 minuter långa och ska helst tränas två gånger per dag. Du kör då övningarna via din dator eller telefon.

Under dessa tre månader kommer jag ut och coachar deltagarna vid 6 tillfällen för att stötta med inspiration, information och fler övningar. Vi avslutar alltid med en analys och summering av effekterna.

 

"Mindfulness handlar om att bli mer fokuserad och förstå vad som är viktigt just nu, möta förändringar utan onödig stress, ge utrymme för kreativitet,kunna lyssna och frigöra potential hos sig själv och sina medarbetare"                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Dr. Ola Schenström läkare och mindfulnessinstruktör

 

 

Tre positiva timmar

Tre positiva timmar: I denna kurs fokuserar vi på det som är positivt i tillvaron. Övningarna handlar om humor, glädje och tacksamhet.Vi tittar på våra attityder både mot oss själva och mot andra.Eventuellt kan ett halvtimmes långt skrattpass läggas till som en extra energikick.

 

                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Tillbaka

 

                  Boka föreläsningen:

                ”Mer närvaro - mindre stress”

 

Föreläsning ”Mer närvaro-mindre stress”. Där får du kunskap om mindfulness och hur du kan förbättra din förmåga att hantera den stressiga vardagen. Föreläsningen varvas med enkla övningar och leds av Tina Gunnarsson från PositiveMind.

Välkommen att höra av dig för frågor och bokningar.

 

Motiverande Samtal  MI

MI är en evidensbaserad samtalsmetod som används för att uppnå ökad motivation till beteendeförändring, främst inom förebyggande friskvård. Behöver du hjälp med motivationene för att komma igång med fysisk aktivitet, bättre matvanor, sluta röka eller något annat som kan få dig att må bättre?  Kontakta Tina Gunnarsson för att boka en tid. Du är värd att må bra!